lördag 31 oktober 2015

Utdelning NCC



I fredags fick vi in en utdelning från NCC, kaffepengar kan tyckas, men vi tar tacksamt emot dessa. Samtliga utdelningar för oktober är nu på kontot, det resulterade i totalt 2 180 kr netto.



måndag 19 oktober 2015

Utdelning Northwest Healthcare



Den näst sista utdelningen denna månad kom in på kontot idag, det var Northwest Healthcare som stod för utbetalningen, vi erhöll 471 kr netto, där CAD:en växlades till 6,31. Nu väntar vi in lite kaffepengar från NCC innan vi går in i årets absolut tråkigaste månad november.

fredag 16 oktober 2015

Utdelning Philip Morris



Idag kom utdelningen från Philip Morris in på kontot, för våra 188 st aktier erhöll vi 1 552 kr netto efter avdragen källskatt. Dollarn växlades till 8,11, ett rejält dyk söderut jämfört med tidigare utdelningar i år.

PM har även passat på att höja utdelningen från 4 USD till 4,08 USD årligen. Rapporten igår mottogs väl från marknaden och slog förväntningarna vilket alltid är trevligt när man väl är fullinvesterad i en aktie.


måndag 12 oktober 2015

Inköp Fortum



Den 28:e sep ökade vi på vårt innehav i Fortum med 9 st aktier, priset vi fick betala var 13,09 €, där euron kostade 9,37. Det totala innehavet uppgår nu till 439 st aktier. Likviderna på kontot var inte i paritet med den tänkta ökningen, men var gör man när man inte har tillräckligt med pengar... Jag vill passa på att tacka nätmäklarna över den drastiska sänkningen av courtaget, där man kan handla lite mindre poster utan att bli ruinerad.

tisdag 6 oktober 2015

Utdelning GlaxoSmithKline PLC



I Fredags fick jag i den första utdelningen från GlaxoSmithKline, det var ingen jätteutdelning direkt, men jag tar tacksamt emot pengarna bolaget delade ut. Det blev 145 kr netto, dollarn kostade 8,39. Tråkigt nog har börsen gått upp igen, precis när det började bli lite småintressant i vissa bolag jag vill ha in i min portfölj.


måndag 5 oktober 2015

Utdelningar barnportfölj I



Nu har samtliga utdelningar kommit in på kontot avseende barnportfölj I. De som har bidragit är följande bolag, Exxon Mobil, McDonald's, BP, Northwest Healthcare samt BHP Billiton. Totalt fick den äldre grabben in 2 078 kr på depån, inte så tokigt en enskild månad.



söndag 4 oktober 2015

Månadsrapport september



Nu är det åter dags för en summering av september månad rapport. Vi slog ett nytt rekord på inkomstsidan, men ett sanslöst vidlyftigt leverne gjorde att vi inte var i närheten av ett nytt sparrekord. Men det blev en helt ok slant till aktiekontot, närmare bestämt 39 500 kr, vi lade även undan 6 000 kr till en framtida resa samt att vi erhöll 3 065 kr netto i utdelningar.

Anledningen till den lägre sparkvoten är att resor suger kapital, även utlandsaktiviteter för barnen, ett större inköp av kläder till familjen samt en del andra aktiviteter som har varit kapitalintensiva, men som har varit väldigt trevliga.

Det är bara att ta nya tag nästa månad, men även nästföljande månader kommer att bli betydligt dyrare än normalt, då vi har en ytterligare resa i sikte, räkningar som är större än tidigare månader mm. Å andra sidan har vi fått till lite större inkomster.





fredag 2 oktober 2015

Utdelning BHP Billiton PLC



Då var den sista utdelningen på plats under september månad, våra 110 st aktier gav sammanlagt 1 144 kr netto. Dollarn kostade 8,39 dagen då utdelningen kom in på kontot. Vi lyckades få in dryga 3 000 kr under månaden, det känns verkligen som att vi har fått bollen i rullning efter 1,5 års investerande i vår aktieportfölj.

En annan kul detalj är att vi nu har lyckats med konststycket att överträffa vårt (aggressiva) mål för 2015, trots att tre månader återstår av året, prognosen visar att vi bör hamna runt 28 000 kr netto för året. en otroligt bra utveckling, men vi är inte nöjda, utan kommer att fortsätta med att sätta undan stora belopp varje månad.


torsdag 1 oktober 2015

Inköp Kinder Morgan


Tanken var att inte handla några fler aktier i Kinder Morgan, men när priset gick ner till 26,70 USD tog jag in en sista skvätt, närmare bestämt 95 st, dollarn kostade 8,38. Jag har nu 495 st aktier i bolaget. Man får nu ca 7,3 % i direktavkastning, inte dåligt för ett såpass bra bolag.